Positieve gezondheid

Positieve Gezondheid een brede benadering van gezondheid door Machteld Huber, voormalig huisarts. De afgelopen 30 jaar besteedde Machteld Huber aandacht aan de vraag wat gezondheid nou eigenlijk echt is. De definitie van de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) impliceert volgens haar dat gezond zijn een onbereikbare toestand is. Uit haar grondige zoektocht ontstond een andere omschrijving van gezondheid: Positieve Gezondheid. Deze benadering reikt veel verder dan alleen het medische aspect.

Positieve Gezondheid kan onderverdeeld worden in zes onderdelen: lichamelijk welbevinden, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, sociaal maatschappelijk participeren en dagelijks functioneren.

Vul de cirkel in van Positieve Gezondheid!

Een web van gezondheid
Het web van Positieve Gezondheid wordt door jouzelf ingevuld. Daarbij staat niet centraal wat er slecht gaat, maar wat je graag zou willen veranderen en wat belangrijk is voor jou als persoon. Door met het spinnenweb aan de slag te gaan, blijken een heleboel issues waar je als mens mee kunt zitten helemaal niet medisch te zijn. (Her)Ontdekken waar je van droomt, wat je kunt gaan doen én wat jij belangrijk vindt. Zo kom je in je kracht en zijn er ineens andere mogelijkheden om je welzijn en welbevinden te verhogen.

Het diagram van Positieve Gezondheid, voor jongeren van 16 tot 25 jaar

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Dan plan vrijblijvend een intake gesprek met mij in!

Monique is gedreven en enthousiast! Ze heeft het talent om de kwaliteiten in mensen zichtbaar te maken.