Mijn werkwijze

Mijn aanpak is open en helder, vertrouwen is het sleutelwoord. Het creëren van een wederzijdse vertrouwenssfeer is een eerste en zeer belangrijke stap om authentiek te kunnen zijn. De basis van waaruit onze sessies zullen starten.

In eerste plaats zal er altijd een vrijblijvend gesprek plaatsvinden waarin we persoonlijk met elkaar kennis maken. Hierbij inventariseer ik jouw wensen met betrekking tot je persoonlijke vraag of de organisatie vraag. Tijdens ons kennismakingsgesprek bekijken we wanneer we willen beginnen met het traject en op welke locatie. Je bent van harte welkom op ons sfeervolle kantoor in Kerkrade, maar het is ook mogelijk om onze sessies op locatie te houden, bijvoorbeeld bij jouw thuis of op jullie kantoor.

Monique helpt je bij het ontwikkelen van jouw concept

Aan de hand van dit vrijblijvende gesprek stel ik een goed doordacht plan van aanpak en een financieel voorstel op. Wanneer er nog aanvullende wensen zijn kunnen deze uiteraard ingepast worden in het traject. Na akkoord kunnen we van start. Bij de daadwerkelijke uitvoering van de werkzaamheden kun je er vanzelfsprekend van uitgaan dat ik zeer discreet zal zijn en dat eventuele bedrijfsinformatie uiterst vertrouwelijk behandeld zal worden.

Methodes waar ik mee werk

Vul samen de cirkel van Positieve Gezonheid in

Positieve gezondheid

Positieve Gezondheid een brede benadering van gezondheid door Machteld Huber, voormalig huisarts. De afgelopen 30 jaar besteedde Machteld Huber aandacht aan de vraag wat gezondheid nou eigenlijk echt is. De definitie van de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) impliceert volgens haar dat gezond zijn een onbereikbare toestand is. Uit haar grondige zoektocht ontstond een andere omschrijving van gezondheid: Positieve Gezondheid. Deze benadering reikt veel verder dan alleen het medische aspect.

Creatieve werkvormen

Werken met creatieve werkvormen betekent dat wij samen in het proces soms heel actief met verschillende werkvormen bezig zijn, denk aan schilderen, houtbranden, werken met klei, steenkool, moodboards maken, fotografie etc.. en soms zoeken we de verstilling op door reflectief te schrijven, muziek te luisteren, meditatie of stilte wandelingen te maken. Werken met Creatieve werkvormen brengt op een liefdevolle manier beweging en verandering op gang waardoor persoonlijke groei methodisch maar op een spelenderwijs geactiveerd wordt.

Aan de slag met creatieve werkvormen
Monique maakt ook gebruik van mindfulness

Mindfulness

Mindfulness is een oplossingsgerichte aanpak met als doel je inzicht te geven hoe je gelukkiger kunt worden. Een mooie methode dus om je kwaliteit van leven te verbeteren. Je leert middels verschillende oefeningen en gesprekken om aandachtig aanwezig te zijn waardoor er bewustwording ontstaat van je huidige situatie, het NÚ. Door de werkelijkheid te accepteren zul je innerlijke rust en vrede bereiken, dus gelukkiger worden. Dit heeft effect op je privé – gezinsleven en in je professionele omgeving.

Elementenleer

Water, Vuur, Aarde en Lucht.

De typologie van de 4 natuur temperamenten is een prachtige methode om op zoek te gaan naar wie je bent, hoe je handelt, waar je goed in bent en wat de diepere oorzaak kan zijn van sommige (stress gerelateerde) problemen of knelpunten. Zelfkennis en je balans vinden is de sleutel van geluk, gezondheid en succes.

Op zoek naar jezelf met elementenleer

Nooit gedacht dat de wandelcoaching zoveel rust kan geven.
Elke maand schakel ik samen met Monique een uurtje af in de nabije natuur van Abdij Rolduc.